Szkolenie w NOTO wine bar

23 maja w NOTO wine bar na krakowskim Kazimierzu miałyśmy okazję „Odkrywać wina kalifornijskie”. O „złotym stanie” dla amerykańskiego winiarstwa (nr 4 pod względem produkcji na świecie) opowiadał Ambasador Marki Delicato, pan Maximilian Grimm, a tłumaczył z j. ang. pan Grzegorz Jaworski z Centrum Wina. Kosztowałyśmy 10 win, począwszy od świetnych po ekskluzywne. Były to 3 białe i 7 czerwonych, wszystkie leżakowane (m.in. w beczkach po bourbonie i rumie), w tym z linii „ 3 Finger Jack” (pseudonim legendarnego bandyty) czy Gnearly Head Old Vine („sękata głowa” – nazwa pochodzi od powykręcanych gałęzi ponad 40-letnich krzewów winnych). Żal serce ściskał na widok zdjęcia z prezentacji, pokazującego, jak za czasów prohibicji w USA wylewano wspaniałe wina do … kanału! Na pamiątkę tych zdarzeń powstała linia Gnearly Head 1924.

 

Przeczytaj także

Magia Świąt – prelekcje w Salonach Kawy i Wina

Grudzień tuż za rogiem, a klienci naszych salonów już w listopadzie zaczerpnęli 🎄✨ „świątecznego klimatu”. Pan Wojciech Bzdyk z firmy […]

Czytaj więcej
Świąteczne paczki

  🎄!!Nie zwlekaj!!🎄 Do 30 listopada przy indywidualnym zamówieniu minimum 5 spersonalizowanych paczek, otrzymasz 10% rabatu🎁

Czytaj więcej

Apartament Kicek oferuje nie tylko nocleg ale również historię i tradycję miejsca🏔️ Dziś Piwniczka jako pierwsza perełka🍷

Czytaj więcej