Prelekcja firmy Pożegnianie z Afryką w Suchej Beskidzkiej

Dnia 20 maja w Salonie Kawy i Wina  w Suchej odbyła się prelekcja z firmy Pożegnanie z Afryką. Tematem przewodnim były alternatywne sposoby parzenia kawy. Na początek spotkania każdy uczestnik  miał okazję zdegustować kawę pomarańczową. Następnie została podana kawa Salwador Pacamara San Judas jasno palona parzona we frenchpressach. Ochotnicy ponadto  mieli okazję zaparzyć tę kawę w różnych urządzeniach do parzenia kawy m in. w aeropressie, syfonie próżniowym oraz ekspresie ciśnieniowym ręcznym. Goście porównywali jak ta sama kawa  może różnie smakować w zależności od sposobu parzenia. W czasie prezentacji goście mieli okazję zapoznać się z prostym sposobem na upalenie kawy zielonej.

Na koniec spotkania  zostały rozlosowane nagrody.

Przeczytaj także

W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]

Czytaj więcej
Szkolenie online – wina musujące

Szkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]

Czytaj więcej

W marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]

Czytaj więcej