W naszych sklepach nie znajdziesz pieczywa z mrożonego ciasta!

Wszystkie nasze sklepy zaopatrywane są przez okoliczne piekarnie tylko w pieczywo wypiekane każdego ranka ze świeżego ciasta, NIE GŁĘBOKO MROŻONEGO!

Pamiętajmy, że pieczywo wypiekane z głęboko mrożonego ciasta jest niezdrowe!

Dlaczego?

Mrożone wypieki zamrażane są ciekłym azotem, następnie pakowane do kartonów i przechowywane w chłodni przez około pół roku. Stamtąd rozsyła się je do sklepów, które sprzedają je jako „świeże pieczywo prosto z pieca”.

Nawet proces produkcji takiego pieczywa wygląda zupełnie inaczej. Przede wszystkim do „mrożonego” dodaje się liczne ulepszacze czy konserwanty, jak na przykład ropionian wapnia (E-282) przeciw pleśniom czy konserwujący sorbinian potasu (E-202). Oba składniki mogą powodować reakcje alergiczne, o czym oczywiście na próżno szukać informacji w supermarketach czy na etykietach.


Nie daj się nabrać!

 

Przeczytaj także

W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]

Czytaj więcej
Szkolenie online – wina musujące

Szkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]

Czytaj więcej

W marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]

Czytaj więcej