Jesienne spotkanie z firmą Centrum Wina

20 i 27.09  w Salonach Kawy i Wina w Suchej Beskidzkiej oraz w Kętach odbyło się Jesienne spotkanie z firmą Centrum Wina. Prezentację poprowadził Mateusz Gałka. Głównym zagadnieniem spotkania było kiedy? i jak? powstaje wino. Dla ugruntowania teorii do degustacji prelegent przedstawił 6 różnych win od musującego Prosecco Treviso Extra Dry po wytrawne Primitivo Conte Di Campiano. Poniżej kilka słów opisu 
Prosecco Treviso Extra Dry – wino o świeżej nucie białych owoców oraz kwiatów akacji,
Sileni Savignon-Blanc – charakteryzujące się intensywną nuta tropikalną, pozostawiające długi i świeży posmak w ustach,
Pares Balta Honeymoon – wino aromatyczne, wciągające intensywnymi zapachami miodu, suszonych moreli i gruszek,Yentisquero Clasico Cabernet Rose – świeży, przyjemny smak, aromat malin, truskawek i kwiatów,
Luigi Bosca – Pachnące czerwonymi owocami, kwiatami, słodkimi przyprawami i ziarnami kawy. Posmak jest długotrwały i aksamitny,
Primitivo Conte Di Campiano- Gęste, dobrze zbudowane o miękkich taninach, śliwkowo-czereśniowym stylu oraz słodkawym posmaku.

Na koniec degustacji pojawiła się niespodzianka w postaci whisky Highland Queen-Blended o aromacie jęczmiennego słodu pomieszanego z miodem, wanilią oraz przyprawami, o delikatnym słodkim  smaku z nutą jabłek. Jedna z najlepszych whisky w swojej kategorii cenowej.

Spotkanie zakończyło się losowaniem nagród ufundowanych przez firmę Centrum Wina.

Dziękujemy prelegentowi i naszym klientom za zainteresowanie, liczne przybycie oraz mile spędzony czas.

 

 

 

 

Przeczytaj także

W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]

Czytaj więcej
Szkolenie online – wina musujące

Szkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]

Czytaj więcej

W marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]

Czytaj więcej