21 i 28 lutego w Salonach Kawy i Wina odbyła się prezentacja pt. Poznajmy Trunki Firmy Henkel Freixenet, którą poprowadzili panowie Piotr Bugno i Adrian Tomasik.
Szkolenie rozpoczęło się od zaprezentowania wódki Dalkowski czystej oraz wiśniowej. Swój niepowtarzalny charakter wódka Dalkowski zawdzięcza starannie dobranej kompozycji doskonałego spirytusu ziemniaczanego i krystalicznie czystej wodzie. Wódka Dalkowski wiśniowa to połączenie smaku dojrzałych wiśni z doskonałej jakości spirytusem zbożowym, wzbogaconym aromatami rumu i migdałów.
Następnym punktem było przedstawienie kremów: adwokat Dalkowski, Canari słony karmel i Canari tiramisu. Canari to doskonały kremowy likier, który świetnie pasuje jako dodatek do deserów, kaw jak i sprawdzi się pity solo.
Na zakończenie zaprezentowane zostało hiszpańskie Brandy Cardenal Mendoza, które zachwyca bogactwem smaku toffi, kakao, sherry z przyjemnym finishem suszonych śliwek i przypraw w towarzystwie aromatu prażonych orzechów, wanilii i śliwek.
Na koniec spotkania Firma Henkel Freixent przygotowała nagrody, które zostały rozlosowane wśród przybyłych gości. Wszystkim laureatom i obecnym gościom serdecznie dziękujemy za wspólnie spędzony czas.
Przeczytaj także
W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]
Czytaj więcejSzkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]
Czytaj więcejW marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]
Czytaj więcej