15.05 br. w Krakowie w Forum Wydarzeń odbyło się szkolenie pt. „Prawdziwa polska wódka z kroplą wiedzy Maćka Starosolskiego i dodatkiem apetycznym dań Pascala Brodnickiego” przeprowadzone przez Wyborową Pernord Ricard. Biesiada, tak nazywali spotkanie Panowie Maciej, ambasador wódek premium
na świecie oraz Pascal, znany kucharz pochodzenia Francuskiego. Wieczór ubarwiały ciekawe opowieści o produktach, które mieliśmy okazję kosztować. Na przystawkę podano smalec wegański zrobiony z białej fasoli, z dodatkiem jabłek i moreli na chlebie żytnim, do której serwowana była klasyka polskich wódek: Wyborowa Żytnia. Następnie degustowana była wyborowa zrobiona z pszenicy. Do niej podana została pasta z pstrąga wędzonego z dodatkiem kiszonych ogórków z ikrą z łososia również na chlebie żytnim. Na koniec kosztowaliśmy wódkę wyborową zrobioną z ziemniaka, do której podany został deser: serek z musem z rabarbaru z kruszonym chlebem żytnim. Połączenie deseru z wódką było jak najbardziej odpowiednie i smaczne. Podczas biesiady były poruszane
tematy domowych obyczajów, tradycji oraz zasad savoir vivre. Mile spędzony wieczór zakończyła niespodzianka specjalnie przygotowana przez Pana Macieja czyli słodkawy napój na bazie likieru, z miodem i z herbatą. Jak na biesiadzie przystało wszyscy zebrani a było nas ponad 200 osób
zaśpiewaliśmy Panu Maciejowi uroczyste 100- lat z okazji nadchodzących urodzin. Wszyscy uczestnicy otrzymali książki z ciekawymi przepisami. Nie obyło się również bez zdjęć i autografów z Panem Pascalem Brodnickim. Dziękujemy firmie Wyborowa za zaproszenie.
Przeczytaj także
W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]
Czytaj więcejSzkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]
Czytaj więcejW marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]
Czytaj więcej