Dnia 20 maja w Salonie Kawy i Wina w Suchej odbyła się prelekcja z firmy Pożegnanie z Afryką. Tematem przewodnim były alternatywne sposoby parzenia kawy. Na początek spotkania każdy uczestnik miał okazję zdegustować kawę pomarańczową. Następnie została podana kawa Salwador Pacamara San Judas jasno palona parzona we frenchpressach. Ochotnicy ponadto mieli okazję zaparzyć tę kawę w różnych urządzeniach do parzenia kawy m in. w aeropressie, syfonie próżniowym oraz ekspresie ciśnieniowym ręcznym. Goście porównywali jak ta sama kawa może różnie smakować w zależności od sposobu parzenia. W czasie prezentacji goście mieli okazję zapoznać się z prostym sposobem na upalenie kawy zielonej.
Na koniec spotkania zostały rozlosowane nagrody.
Przeczytaj także
Zapraszamy do naszych salonów kawy i wina, gdzie czekają na Państwa starannie skomponowane gotowe paczki prezentowe! To idealny pomysł na […]
Czytaj więcejMiędzynarodowy Dzień Kawy (29.09.) wszystkie nasze Salony uczciły szkoleniem pod hasłem: MAGIA KAWY – OD KRZEWU DO NAPOJU. W Suchej […]
Czytaj więcejKup min. 60 butelek Stumbras Vodka i odbierz zestaw ślubnych owijek!
Czytaj więcej