Prelekcja firmy Pożegnianie z Afryką w Suchej Beskidzkiej

Dnia 20 maja w Salonie Kawy i Wina  w Suchej odbyła się prelekcja z firmy Pożegnanie z Afryką. Tematem przewodnim były alternatywne sposoby parzenia kawy. Na początek spotkania każdy uczestnik  miał okazję zdegustować kawę pomarańczową. Następnie została podana kawa Salwador Pacamara San Judas jasno palona parzona we frenchpressach. Ochotnicy ponadto  mieli okazję zaparzyć tę kawę w różnych urządzeniach do parzenia kawy m in. w aeropressie, syfonie próżniowym oraz ekspresie ciśnieniowym ręcznym. Goście porównywali jak ta sama kawa  może różnie smakować w zależności od sposobu parzenia. W czasie prezentacji goście mieli okazję zapoznać się z prostym sposobem na upalenie kawy zielonej.

Na koniec spotkania  zostały rozlosowane nagrody.

Przeczytaj także

Gotowe przyjemności w Salonach Kawy i Wina

Zapraszamy do naszych salonów kawy i wina, gdzie czekają na Państwa starannie skomponowane gotowe paczki prezentowe! To idealny pomysł na […]

Czytaj więcej
Międzynarodowy Dzień Kawy (29.09.)

Międzynarodowy Dzień Kawy (29.09.) wszystkie nasze Salony uczciły szkoleniem pod hasłem: MAGIA KAWY – OD KRZEWU DO NAPOJU. W Suchej […]

Czytaj więcej
Niech ten dzień będzie najpiękniejszy!

Kup min. 60 butelek Stumbras Vodka i odbierz zestaw ślubnych owijek!

Czytaj więcej