Dnia 20 maja w Salonie Kawy i Wina w Suchej odbyła się prelekcja z firmy Pożegnanie z Afryką. Tematem przewodnim były alternatywne sposoby parzenia kawy. Na początek spotkania każdy uczestnik miał okazję zdegustować kawę pomarańczową. Następnie została podana kawa Salwador Pacamara San Judas jasno palona parzona we frenchpressach. Ochotnicy ponadto mieli okazję zaparzyć tę kawę w różnych urządzeniach do parzenia kawy m in. w aeropressie, syfonie próżniowym oraz ekspresie ciśnieniowym ręcznym. Goście porównywali jak ta sama kawa może różnie smakować w zależności od sposobu parzenia. W czasie prezentacji goście mieli okazję zapoznać się z prostym sposobem na upalenie kawy zielonej.
Na koniec spotkania zostały rozlosowane nagrody.
Przeczytaj także
🎄!!Nie zwlekaj!!🎄 Do 30 listopada przy indywidualnym zamówieniu minimum 5 spersonalizowanych paczek, otrzymasz 10% rabatu🎁
Czytaj więcejApartament Kicek oferuje nie tylko nocleg ale również historię i tradycję miejsca🏔️ Dziś Piwniczka jako pierwsza perełka🍷
Czytaj więcejW sobotę 26.10.2024r. siatkarki z BKS BOSTIK ZGO Bielsko-Biała rozegrały emocjonujący mecz przeciwko Metalkas Pałacowi Bydgoszcz i zwyciężyły w trzech […]
Czytaj więcej