Dnia 20 maja w Salonie Kawy i Wina w Suchej odbyła się prelekcja z firmy Pożegnanie z Afryką. Tematem przewodnim były alternatywne sposoby parzenia kawy. Na początek spotkania każdy uczestnik miał okazję zdegustować kawę pomarańczową. Następnie została podana kawa Salwador Pacamara San Judas jasno palona parzona we frenchpressach. Ochotnicy ponadto mieli okazję zaparzyć tę kawę w różnych urządzeniach do parzenia kawy m in. w aeropressie, syfonie próżniowym oraz ekspresie ciśnieniowym ręcznym. Goście porównywali jak ta sama kawa może różnie smakować w zależności od sposobu parzenia. W czasie prezentacji goście mieli okazję zapoznać się z prostym sposobem na upalenie kawy zielonej.
Na koniec spotkania zostały rozlosowane nagrody.
Przeczytaj także
W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]
Czytaj więcejSzkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]
Czytaj więcejW marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]
Czytaj więcej