Salony Kawy i Wina rozpoczęły miesiąc marzec smakową podróżą: z Polski przez Niemcy, Austrię do Włoch i dalej do Chile. Za przewodnika posłużył przedstawiciel Centrum Wina, pan Wojciech Bzdyk. Goście smakowali same wytrawne wina: „polskie prosecco”, czyli znakomitą, orzeźwiającą „musująca gruszkę”, mozelski (najlepszy region dla tego szczepu winorośli) riesling, sycylijskie „Il Salinaro” (jeden z gości zaproponował je do … żurku…), włoskie „Rinazzo” (syrah) i chilijski duet od Santa Carolina: białe chardonnay i czerwone carmenere – bogate, złożone, leżakowane wina. W międzyczasie można było kosztować m.in.: hiszpańskiej oliwy (Arribas Douro), wyśmienitych oliwek, kremowych serków (Spanish Cheese), paluszków z solą (Grissini), „Skarbów Serowara” (wspaniałe, długodojrzewające polskie sery). Na koniec prelekcji uczestnicy zakosztowali nieco znakomitej słodyczy: likieru Ovovit od J.A. Baczewskiego.
Wszyscy czekają już na kolejne „podróże”!