Prezentacja win firmy Wyborowa Pernord Ricard Polska.

W dniach 15 i 22 czerwca w Salonie Kawy i Wina w Kętach i w Suchej Beskidzkiej odbyły się prezentacje win firmy Wyborowa Pernord Ricard Polska. Spotkania z klientami poprowadził ambasador win Jacob’s Pan Wojciech Cyran. Pierwszym zaprezentowanym winem był Jacob’s Creek Chardonnay-Pinot Noir – wino musujące- często podawane jako aperitiv na pobudzenie apetytu. Następnym był Jacob’s Creek Sauvignon Blanc-orzeźwiające, półwytrawne białe wino. Kolejnym z białych win był Jacob’s Creek Chardonnay-wytrawne wino o aromacie cytryny, brzoskwini i melona. Do win białych podany został łosoś na twarożku z placuszkiem z cukini. Następnymi winami były dwa hiszpańskie czerwone wytrawne wina z regionu Rioja. Były to Campo Viejo Tempranillo o intensywnym aromacie czerwonych owoców oraz Campo Viejo Gran Reserva o intensywnym zapachu czarnych owoców leżakujące w beczkach przez 24 miesiące. Do win czerwonych podana została przystawka z mięsa kangura z ziemniaczano-czosnkowym puree. Całość zakończyło słodkie wino Moscato Jacob’s Creek, orzeźwiające delikatnie musujące o tropikalnym aromacie podane z bezą pavlova z owocami sezonowymi. Po wspaniałej prezentacji win i przystawek podane zostałe wino niespodzianka Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz. Jest to wino kończone w beczce po whisky, przez co jest mocniejsze procentowo i bogatsze w aromaty. Na zakończenia wśród przybyłych rozlosowane zostały nagrody. Dziękujemy wszystkim za przybycie, Życzymy przyjemnych wakacji i zapraszamy po wakacjach.


Przeczytaj także

W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]

Czytaj więcej
Szkolenie online – wina musujące

Szkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]

Czytaj więcej

W marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]

Czytaj więcej