W dniach 29.03 i 05.04 w Salonach Kawy i Wina w Kętach oraz w Suchej Beskidzkiej odbyły się prelekcje pod tyt. „WINO I WIELKANOC”. Prezentację poprowadził Mateusz Gałka z firmy Centrum Wina.
Głównym zagadnieniem spotkania było łączenie wina z jedzeniem. Klienci oceniali parametry wina takie jak kolor, kwasowość, ciało, taniny, słodycz, alkohol.
Klienci otrzymali gotowe możliwe połączenia wielkanocnych przysmaków z winem i tak:
wędliny i biała kiełbasa to Ochagavia Medialuna Merlot,
wędzonki, dziczyzna – Grey Carmenere,
jajka i sałatki warzywne – Villa Antinori Bianco
rzeżucha i przekąski wiosenne – Masi Tupongato
pieczone mięsa -Santa Carolina RESERVA Merlot
ciasta i babki wielkanocne to Zebo moscato lub Ovovit od Baczewskiego
Na zakończenie w imieniu firm „Sużyw” oraz „Centrum Wina” wśród gości zostały rozlosowane nagrody.
Dziękujemy Naszym klientom za zainteresowanie, liczne przybycie oraz mile spędzony czas.
Przeczytaj także
W Salonach Kawy i Wina ostatnio odbyły się wyjątkowe degustacje whisky Johnnie Walker w tym premiera nowej Black Ruby. Spotkania […]
Czytaj więcejSzkolenie online z degustacją win! Wczoraj nasi pracownicy mieli okazję wziąć udział w wyjątkowym szkoleniu online, podczas którego nie tylko […]
Czytaj więcejW marcu w naszych salonach mieliśmy przyjemność gościć przedstawicieli bułgarskiej firmy VINEX SLAVYANTSI – panów: Tomasza Maja i Gerarda Olasa. […]
Czytaj więcej