Szkolenie w NOTO wine bar

23 maja w NOTO wine bar na krakowskim Kazimierzu miałyśmy okazję „Odkrywać wina kalifornijskie”. O „złotym stanie” dla amerykańskiego winiarstwa (nr 4 pod względem produkcji na świecie) opowiadał Ambasador Marki Delicato, pan Maximilian Grimm, a tłumaczył z j. ang. pan Grzegorz Jaworski z Centrum Wina. Kosztowałyśmy 10 win, począwszy od świetnych po ekskluzywne. Były to 3 białe i 7 czerwonych, wszystkie leżakowane (m.in. w beczkach po bourbonie i rumie), w tym z linii „ 3 Finger Jack” (pseudonim legendarnego bandyty) czy Gnearly Head Old Vine („sękata głowa” – nazwa pochodzi od powykręcanych gałęzi ponad 40-letnich krzewów winnych). Żal serce ściskał na widok zdjęcia z prezentacji, pokazującego, jak za czasów prohibicji w USA wylewano wspaniałe wina do … kanału! Na pamiątkę tych zdarzeń powstała linia Gnearly Head 1924.

 

Przeczytaj także

Gotowe przyjemności w Salonach Kawy i Wina

Zapraszamy do naszych salonów kawy i wina, gdzie czekają na Państwa starannie skomponowane gotowe paczki prezentowe! To idealny pomysł na […]

Czytaj więcej
Międzynarodowy Dzień Kawy (29.09.)

Międzynarodowy Dzień Kawy (29.09.) wszystkie nasze Salony uczciły szkoleniem pod hasłem: MAGIA KAWY – OD KRZEWU DO NAPOJU. W Suchej […]

Czytaj więcej
Niech ten dzień będzie najpiękniejszy!

Kup min. 60 butelek Stumbras Vodka i odbierz zestaw ślubnych owijek!

Czytaj więcej